Wege lody

Składniki

300g bananów (bez skórki)
200g masła orzechowego
1-2 łyżki erytrolu/ksylitolu
50ml soku z cytryny
400ml mleka kokosowego z puszki

1. Banany skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy z mlekiem kokosowym
2. dodajemy masło orzechowe oraz słodzik i miksujemy aż wszystkie składniki dobrze się połączą
3.Wstawiamy do zamrażalnika na około 6 godzin.


 
Smacznego!:) 



Polecam też połączenia: banany + masło orzechowe + syrop klonowy = lody orzechowe banany + mleko kokosowe + wiórki kokosowe = lody kokosowe

Składniki na 1 litr:
2 puszki mleka kokosowego / 800 ml
⅔ szklanki masła orzechowego
½ szklanki cukru trzcinowego
¼ łyżeczki cynamonu
¼ łyżeczki soli morskiej

Komentarze

Popularne posty