Tarta z cebulką i pieczarkami
Składniki:
♥ opakowanie gotowego ciasta francuskiego
zdj. pochodzi ze strony: https://www.mojegotowanie.pl/przepis/ciasto-francuskie-z-pomidorami
♥ 250 g pieczarek
♥ duża cebula
♥ 4 pomidory
♥ parę oliwek
♥ 1/2 łyżeczki kurkumy
♥ 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
♥ sól i pieprz do smaku
♥ 1/2 łyżeczki kurkumy
♥ 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
♥ sól i pieprz do smaku
Pieczarki obrać, przekroić na pół, a później w plasterki. Cebulę pokroić w piórka i udusić na
łyżce oleju na patelni z pieczarkami. Dodać kurkumę i słodką paprykę,
doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie formę do tarty
wyłożyć ciastem francuski i ponakłuwać widelcem. Ciasto upiec w
piekarniku nagrzanym do 180 st.C, aż będzie złote (ok.20 minut). Nadzienie wyłożyć na upieczone ciasto, dodać pokrojonego pomidora i oliwki. Zapiec w piekarniku przez kolejne 10 minut, aż nadzienie się podpiecze.
łyżce oleju na patelni z pieczarkami. Dodać kurkumę i słodką paprykę,
doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie formę do tarty
wyłożyć ciastem francuski i ponakłuwać widelcem. Ciasto upiec w
piekarniku nagrzanym do 180 st.C, aż będzie złote (ok.20 minut). Nadzienie wyłożyć na upieczone ciasto, dodać pokrojonego pomidora i oliwki. Zapiec w piekarniku przez kolejne 10 minut, aż nadzienie się podpiecze.
Smacznego!:)
zdj. pochodzi ze strony: https://www.mojegotowanie.pl/przepis/ciasto-francuskie-z-pomidorami
Komentarze
Prześlij komentarz