Tortilla fasolowa

Składniki:
2 puszki czerwonej fasoli,
2 cebule
1-2 ząbki czosnku,
♥ kilka suszonych pomidorów w zalewie
3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich,
5 łyżek oliwy (najlepiej z pomidorów)
chilli, pieprz, sól - do smaku.
200 ml przecieru pomidorowego (opcjonalnie),


Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w kostkę i wszystko lekko podsmażyć na oliwie.  Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, przesmażyć krótko. Wlać przecier pomidorowy, dodać zioła prowansalskie. Dusić ma małym ogniu przez kilka minut. Przyprawić solą i papryką. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić :)

Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli. 

Smacznego!

 

Komentarze

Popularne posty