Tortilla fasolowa
Składniki:
♥ 2 puszki czerwonej fasoli,
♥ 2 cebule
♥1-2 ząbki czosnku,
♥ kilka suszonych pomidorów w zalewie
♥ 3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich,
♥ 5 łyżek oliwy (najlepiej z pomidorów)
♥ chilli, pieprz, sól - do smaku.
Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w kostkę i wszystko lekko podsmażyć na oliwie. Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, przesmażyć krótko. Wlać przecier pomidorowy, dodać zioła prowansalskie. Dusić ma małym ogniu przez kilka minut. Przyprawić solą i papryką. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić :)
Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli.
Smacznego!
Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz