Tarta z kukurydzą i fasolką
- opakowanie ciasta francuskiego,
- 150 g marchewki,
- 100 g czerwonej fasoli,
- 200 g kukurydzy,
- 1 średnia cebula,
- 1/3 szklanki mleka sojowego
- 1 łyżka mąki
- bazylia,
- tymianek
- pieprz,
- oregano
Przepis:
Rozwijamy ciasto francuskie i wykładamy nim formę tak, aby brzegi ciasta wylewały się na zewnątrz. Marchewkę, czerwoną fasolę i pokrojoną cebulę podsmażamy do miękkości na patelni. W garnku rozpuszczamy olej dodajemy powoli mąkę (mieszając), następnie wlewamy mleko sojowe.
Zestawiamy garnek z gazu, dodajemy do sosu pieprz.. Smarujemy sosem ciasto znajdujące się w formie. Na sos nakładamy warzywa z patelni i dodajemy do nich kukurydzę. Wszystko to doprawiamy dużą ilością bazylii, tymianku i oregano. Wystające brzegi ciasta zaginamy do środka tak, aby powstała zamknięta koperta.
Tak gotową tartę wkładamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.
Smacznego!
Przepis pochodzi ze strony: http://zwegowani.pl/srodziemnomorska-tarta/
Komentarze
Prześlij komentarz