Tarta z kukurydzą i fasolką

 

Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • 150 g marchewki,
  • 100 g czerwonej fasoli,
  • 200 g kukurydzy,
  • 1 średnia cebula,
  • 1/3 szklanki mleka sojowego
  • 1 łyżka mąki
  • bazylia,
  • tymianek
  • pieprz,
  • oregano 


 

Przepis:

Rozwijamy ciasto francuskie i wykładamy nim formę tak, aby brzegi ciasta wylewały się  na zewnątrz. Marchewkę, czerwoną fasolę i pokrojoną cebulę podsmażamy do miękkości na patelni. W garnku rozpuszczamy olej dodajemy powoli mąkę (mieszając), następnie wlewamy mleko sojowe.

Zestawiamy garnek z gazu, dodajemy do sosu pieprz.. Smarujemy sosem ciasto znajdujące się w formie. Na sos nakładamy warzywa z patelni i dodajemy do nich kukurydzę. Wszystko to doprawiamy dużą ilością bazylii, tymianku i oregano. Wystające brzegi ciasta zaginamy do środka tak, aby powstała zamknięta koperta.

Tak gotową tartę wkładamy na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C.

 

Smacznego!

 


 Przepis pochodzi ze strony: http://zwegowani.pl/srodziemnomorska-tarta/


Komentarze

Popularne posty