Pasta do chleba z białej fasoli
Składniki:
- 500 g świeżej fasoli lub 300 g suchej
- 80-100 ml dobrej oliwy
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka mielonego kolorowego pieprzu
- cytryna
Przygotowanie:
1. Fasole zalewam duża ilością wody i moczę
przez całą noc. Tym razem użyłam fasoli świeżej, którą gotowałam 40
minut. Odcedziłam.
2. Otarłam skórkę z 1 umytej dokładnie cytryny i wycisnęłam z niej sok.
3. Fasole z pieprzem,
solą, oliwa, skórką i sokiem z cytryny zblendowałam.
Smacznego!
Przepis pochodzi ze strony: https://www.olgasmile.com/pasta-do-chleba-z-bialej-fasoli-i-kolorowym-pieprzem.html
Komentarze
Prześlij komentarz