Pasta do chleba z białej fasoli

 

Składniki:

  • 500 g świeżej fasoli lub 300 g suchej
  • 80-100 ml dobrej oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka mielonego kolorowego pieprzu
  •  cytryna

Przygotowanie:

1. Fasole zalewam duża ilością wody i moczę przez całą noc. Tym razem użyłam fasoli świeżej, którą gotowałam 40 minut. Odcedziłam.
2. Otarłam skórkę z 1 umytej dokładnie cytryny i wycisnęłam z niej sok.
3. Fasole z pieprzem, solą, oliwa, skórką i sokiem z cytryny zblendowałam. 

 

Smacznego!

 


 

 

Przepis pochodzi ze strony: https://www.olgasmile.com/pasta-do-chleba-z-bialej-fasoli-i-kolorowym-pieprzem.html
 

Komentarze

Popularne posty