Tarta z cukinią i tofu

Składniki na tartę z cukinią i tofu (4 porcje):
  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
  • 3 małe cukinie pokrojone w kostkę,
  • 200 g twardego tofu pokrojonego w kostkę,
  • oregano,
  • sól i pieprz do smaku,
  • olej do smażenia


Przygotowanie:
  1. Płat ciasta pokrój na 4 prostokąty. Zawiń krańce ciasta i mocno przyklej do „spodu” tarty.
  2. Na oliwie podsmaż cukinię pokrojoną w kostkę.
  3. Pod koniec smażenia cukinii dodaj tofu i smaż jeszcze przez chwilkę.
  4. Dopraw solą, pieprzem i oregano.
  5. Jeżeli to konieczne, odsącz płyn z mieszanki tofu u cukinii, żeby nie rozmoczyć ciasta.
  6. Przełóż cukinie i tofu na przygotowane wcześniej tarty.
  7. Tartę piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 do 30 minut, uważając, żeby nie przypalić brzegów tarty.
Smacznego!


Przepis pochodzi ze strony: http://zwegowani.pl/tarta-z-cukinia-i-tofu/

Komentarze

Popularne posty