Tarta z cukinią i tofu
Składniki na tartę z cukinią i tofu (4 porcje):
- opakowanie gotowego ciasta francuskiego,
- 3 małe cukinie pokrojone w kostkę,
- 200 g twardego tofu pokrojonego w kostkę,
- oregano,
- sól i pieprz do smaku,
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Płat ciasta pokrój na 4 prostokąty. Zawiń krańce ciasta i mocno przyklej do „spodu” tarty.
- Na oliwie podsmaż cukinię pokrojoną w kostkę.
- Pod koniec smażenia cukinii dodaj tofu i smaż jeszcze przez chwilkę.
- Dopraw solą, pieprzem i oregano.
- Jeżeli to konieczne, odsącz płyn z mieszanki tofu u cukinii, żeby nie rozmoczyć ciasta.
- Przełóż cukinie i tofu na przygotowane wcześniej tarty.
- Tartę piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 do 30 minut, uważając, żeby nie przypalić brzegów tarty.
Przepis pochodzi ze strony: http://zwegowani.pl/tarta-z-cukinia-i-tofu/
Komentarze
Prześlij komentarz