Pieczone faszerowane pieczarki
składniki:
– kilkanaście średniej wielkości pieczarek
– cebula
– cebula
- tofu
– trochę oleju do posmarowania grzybów
– sól, pieprz, słodka/ostra papryka
– trochę oleju do posmarowania grzybów
– sól, pieprz, słodka/ostra papryka
do dekoracji orzechy
Pieczarki oczyścić, wyciąć dość głęboko ogonki. Cebulę i nóżki grzybów pokroić w drobną kostkę i podsmażyć aż lekko zmiękną. Przełożyć do miseczki, wymieszać z pokrojonym w kostkę tofu. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Kapelusze grzybów lekko osolić i posmarować olejem. Wypełnić farszem. Wstawić na 10 minut do piekarnika z włączonym termoobiegiem, 15 – bez. Po upieczeniu każdą sztukę posypać szczyptą papryki i udekorować cząstką orzecha.
Przepis pochodzi ze strony: https://niebonatalerzu.pl/2015/06/pieczarki-faszerowane-pieczarki.html
Komentarze
Prześlij komentarz