Tarta na cieście francuskim z pomidorami

Rulon mrożonego ciasta francuskiego
350 g pomidorków koktajlowych
30 g zielonych oliwek
2 łyżki pesto ze słoiczka
150 g startego wegańskiego sera lub wędzone tofu
sól
pieprz
1 łyżka ziół prowansalskich



Ciasto z Biedronki rozkładamy. Pomidorki myjemy. Oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Wykładamy ciastem formę do tarty. Na wierzchu układamy pomidorki, oliwki, smarujemy pesto i posypujemy startym serem. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni C przez 25 minut. Wyjmujemy tartę z pieca, po lekkim wystudzeniu podajemy.
Smacznego!

Przepis pochodzi ze strony: http://ugotuj.to/ugotuj/-13959611/tarta+na+ciescie+francuskim+z+pomidorami+i+oliwkami/p/

Komentarze

Popularne posty