Ciasto francuskie z purée marchewkowo-ziemniaczanym
- ciasto francuskie,
- 4-5 ziemniaków,
- marchewka,
- mleko sojowe,
- masło dla wegetarian
- sól, pieprz
Ziemniaki obieramy, kroimy na niewielkie części i gotujemy w posolonej wodzie. Do miękkich ziemniaków dodajemy mleko i ubijamy na purée. Masę ziemniaczaną łączymy ze startą na dużych oczkach marchewką i przyprawiamy.
Ciasto francuskie dzielimy- u mnie trójkąty. Na środku każdej części umieszczamy farsz z marchewki i ziemniaków. Boki ciastek kleimy do siebie. Ciasto francuskie zapiekamy w piekarniku przez ok. 15 minut (do momentu zarumienienia się) w temp. 180°C.
Przepis pochodzi ze strony: http://zwegowani.pl/ciasto-francuskie-z-puree-marchewkowo-ziemniaczanym/
Komentarze
Prześlij komentarz