Tortilla z warzywami
Składniki na pastę:
1 puszka czerwonej fasoli,
1 duża cebula,
5 ząbków czosnku,
200 ml przecieru pomidorowego,
3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich,
5 łyżek oliwy,
ostra papryka mielona, sól - do smaku.
Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w kostkę i wszystko lekko podsmażyć na oliwie. Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, przesmażyć krótko. Wlać przecier pomidorowy, dodać zioła prowansalskie. Dusić ma małym ogniu przez kilka minut. Przyprawić solą i papryką. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić.
Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli.
Na placku rozsmarowujemy pastę fasolową, a następnie układamy składniki nadzienia (sałata, pomidor, oliwki, cebulka).
Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli.
Na placku rozsmarowujemy pastę fasolową, a następnie układamy składniki nadzienia (sałata, pomidor, oliwki, cebulka).
Przepis pochodzi ze strony:
https://www.daylicooking.pl/2013/03/tortilla-wegetarianska-z-pasta-z.html?m=1
Przepis pochodzi ze strony:
Komentarze
Prześlij komentarz