Tortilla z warzywami

Składniki na pastę:
1 puszka czerwonej fasoli,
1 duża cebula,
5 ząbków czosnku,
200 ml przecieru pomidorowego,
3 łyżeczki suszonych ziół prowansalskich,
5 łyżek oliwy,
ostra papryka mielonasól - do smaku.

Cebulę pokroić w piórka, a czosnek w kostkę i wszystko lekko podsmażyć na oliwie.  Dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, przesmażyć krótko. Wlać przecier pomidorowy, dodać zioła prowansalskie. Dusić ma małym ogniu przez kilka minut. Przyprawić solą i papryką. Zmiksować w blenderze na gładką masę. Spróbować i ewentualnie doprawić.

Kiedy pasta jest gotowa, a placki upieczone, bierzemy się za zawijanie tortilli. 

Na placku rozsmarowujemy pastę fasolową, a następnie układamy składniki nadzienia (sałata, pomidor, oliwki, cebulka).























Przepis pochodzi ze strony: 

Komentarze

Popularne posty