Ryż z sosem słodko-kwaśnym z kotletami sojowymi
Składniki (na 2 porcje):
- 200 g ryżu
- słoik sosu słodko-kwaśnego
- 50 g kotletów sojowych
- bulion lub woda z dodatkiem przyprawy typu warzywko
- olej do smażenia
Przygotowanie:
- Kotlety sojowe namocz w gorącym bulionie.
- Ugotuj ryż wg instrukcji na opakowaniu.
- Gdy kotlety zmiękną porządnie je odciśnij z wody i pokrój na małe kawałki.
- Na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju podsmaż kawałki kotletów sojowych.
- Po podsmażeniu dodaj na patelnie sos słodko-kwaśny.
- Podawaj z ugotowanym ryżem
Przepis pochodzi ze strony: http://www.wegujemy.pl/2016/03/4-pomysy-na-kotlety-sojowe.html?m=1
Komentarze
Prześlij komentarz