Ciasto francuskie z budyniem i owocami

Składniki

  • Ciasto francuskie - opakowanie
  • Mleko kokosowe - puszka (400ml)
  • Budyń waniliowy - opakowanie
  • Brzoskwinie z puszki 
  • Cukier - 2 łyżki 

Przygotowanie

  1. Jedno ciasto francuskie kładziemy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a następnie nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
  2. Gotujemy budyń z mleka, budyniu i cukru, a następnie studzimy. Jak wystygnie połowę budyniu wylewamy na podpieczone ciasto francuskie. Brzoskwinie odsączamy z syropu i kroimy na kawałki. Wykładamy na masę i zalewamy pozostałym budyniem. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego (wcześniej nakłutego widelcem). Pieczemy minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub czekoladą.

    Zamiennie możemy zrobić z budyniem czekoladowym i malinami lub wiśniami :) 

    Smacznego! :))


Komentarze

Popularne posty