QUESADILLA WEGAŃSKA
Składniki
4 pszenne tortille
1 avokado
1 papryka
4-5 pieczarek,
4-5 pieczarek,
1 cebula
8 łyżek fasoli,
8 łyżek kukurydzy
1ząbek czosnku
w wersji wegetariańskiej starty parmezan
Wykonanie:
Pieczarki obieramy ze skóry, myjemy i kroimy na paski. Na patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju, dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę, czosnek, pieczarki i dusimy na małym ogniu 10-15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Paprykę myjemy i kroimy w niedużą kostkę.
Na tortillę dajemy (starty ser) pieczarki, fasolę, szpinak, kukurydzę, avokado, paprykę pokrojoną w kostkę (posypujemy znowu serem mozarella). Na wierzch kładziemy drugą tortillę. Całość pieczemy w piekarniku na funkcji grilla 5 minut.. Tak samo postępujemy z drugą porcją tortilli.
Podajemy z salsą pomidorową.
Komentarze
Prześlij komentarz