Papryka faszerowana



 Składniki: 

♥ 2 papryki 

Składniki farszu:

♥  worek ugotowanego ryżu
♥   pół kilo pieczarek
♥  2 duże cebule
♥  sól
♥  pieprz
♥  czerwona papryka w proszku
♥  inne przyprawy - co kto lubi, może być pietruszka, czosnek...

Przygotowanie:
 
1. Pieczarki i cebule pokroić; przesmażyć na oliwie. Składniki farszu wymieszać, przyprawić i odstawić w chłodne miejsce w celu "przegryzienia się".

2. Papryki umyć, pozbawić je gniazd nasiennych. Nadziewać farszem.

3. Tak przygotowane, papryki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiekać około 20 minut w temperaturze 160°C.
 

Smacznego:)


#papryki#wegan#nadziane

Komentarze

Popularne posty