Papryka faszerowana
Składniki:
♥ 2 papryki
Składniki farszu:
♥ worek ugotowanego ryżu
♥ pół kilo pieczarek
♥ 2 duże cebule
♥ sól
♥ pieprz
♥ czerwona papryka w proszku
♥ inne przyprawy - co kto lubi, może być pietruszka, czosnek...
Przygotowanie:
1. Pieczarki i cebule pokroić; przesmażyć na oliwie. Składniki farszu wymieszać, przyprawić i odstawić w chłodne miejsce w celu "przegryzienia się".
2. Papryki umyć, pozbawić je gniazd nasiennych. Nadziewać farszem.
3. Tak przygotowane, papryki ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiekać około 20 minut w temperaturze 160°C.
Smacznego:)
#papryki#wegan#nadziane
Komentarze
Prześlij komentarz