Kotlety z pieczarek



Składniki:

pieczarki świeże 500 g 
2 szkl. mąki pszennej 
pół cebuli 
pół szklanki wody ciepłej 
pół szklanki bułki tartej 
1,5 łyżeczki pieprzu czarnego 
1 łyżeczka soli  
1 szczypta kurkumy
1 szczypta curry   
1 płaska łyżki oleju
 




Przygotowanie:


1.     Pieczarki myjemy i bardzo drobno siekamy. Tak samo postępujemy z cebulą.

2.     Do miski wrzucamy wszystko z naszych składników. Dokładnie mieszamy łyżką.

3.     Formujemy kotleciki i smażymy je z obu stron na złoty kolor.

Smacznego:)



P.S. Warto na chwilę przed smażeniem włożyć je do zamrażalnika- będziemy mieć pewność, że się nie rozlecą. Przypominam, że nie ma spoiwa jakim jest jajko;)

Komentarze

Popularne posty