Zapiekana dynia.
Co potrzebujemy:
♥ dwie (mogą być lewe) ręce
♥ pół dyni Hokkaido
♥ dwie łyżki oleju z oliwek (jeśli się odchudzamy to pomijamy;))
♥ ulubione przyprawy (sól, pieprz, ostrą, słodką paprykę
♥ piekarnik lub kombiwar!
Przygotowanie:
1. Dynię przekroić na pół i usunąć nasiona. Następnie pokroić ją na dowolnej wielkości kawałki (większe, dłużej trzeba będzie piec).
2. Kawałki poukładać na ruszcie lub blasze. Posypać wybranymi przyprawami, skropić oliwą i posolić. W opcji wegetariańskiej możemy pod koniec dodać pokrojony w kostki ser feta.
3. Całość piekę ok.20-30 minut w temp. 220 stopni.
Smacznego!
P.S. Warto posypać na koniec zieloną pietruszką.
#dynia#wegan
Komentarze
Prześlij komentarz