Zapiekana dynia.



Co potrzebujemy:
♥ dwie (mogą być lewe) ręce
♥ pół dyni Hokkaido
♥ dwie łyżki oleju z oliwek (jeśli się odchudzamy to pomijamy;))
ulubione przyprawy (sól, pieprz, ostrą, słodką paprykę
♥ piekarnik lub kombiwar! 



Przygotowanie:

1.  Dynię przekroić na pół i usunąć nasiona. Następnie pokroić ją na dowolnej wielkości kawałki (większe, dłużej trzeba będzie piec).
2.   Kawałki poukładać na  ruszcie lub blasze. Posypać wybranymi przyprawami, skropić oliwą i  posolić.  W opcji wegetariańskiej możemy pod koniec dodać pokrojony w kostki ser feta.
3. Całość piekę ok.20-30 minut w temp. 220 stopni.




Smacznego!
P.S. Warto posypać na koniec zieloną pietruszką.

 

#dynia#wegan

Komentarze

Popularne posty