Wege lasagne



Dla dwóch osób na dwa dni:

opakowanie makaronu lasagne
1 cukinia
2 cebule
2 papryki
10 pieczarek
bazylia i rozmaryn,
czosnek - ile kto lubi (ja lubię 2 ząbki;))
2 łyżki mąki
oliwa lub olej do smażenia

Sos:
500ml przecieru pomidorowego
2 łyżeczki gałki muszkatołowej
szczypta pieprzu i soli

1. Wszystkie warzywa na farsz siekamy w kostkę, podsmażamy na oliwie i doprawiamy do smaku.

2. Mieszamy: przecier pomidorowy, gałkę muszkatołową, sól, pieprz.
3. W naczyniu żaroodpornym lub blaszce układamy płaty makaronu, na to farsz a następnie sos.

Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa to makaron i sos.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30-40min w 200st.



Pamiętajcie żeby sos był na wierzchu.

Smacznego!


Komentarze

Popularne posty