Wege lasagne
Dla dwóch osób na dwa dni:
opakowanie makaronu lasagne
♥ 1 cukinia
♥ 2 cebule
♥ 2 papryki
♥ 10 pieczarek
♥ bazylia i rozmaryn,
♥ czosnek - ile kto lubi (ja lubię 2 ząbki;))
♥ 2 łyżki mąki
♥ oliwa lub olej do smażenia
Sos:
♥ 500ml przecieru pomidorowego
♥ 2 łyżeczki gałki muszkatołowej
♥ szczypta pieprzu i soli
1. Wszystkie warzywa na farsz siekamy w kostkę, podsmażamy na oliwie i doprawiamy do smaku.
2. Mieszamy: przecier pomidorowy, gałkę muszkatołową, sól, pieprz.
3. W naczyniu żaroodpornym lub blaszce układamy płaty makaronu, na to farsz a następnie sos.
Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Ostatnia warstwa to makaron i sos.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30-40min w 200st.
Pamiętajcie żeby sos był na wierzchu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz