Wegańska tarta bananowa

Na dużą tartę potrzebne są nam:

Spód:
12 łyżek mąki
szczypta soli, sody i cukru
6 łyżek mleka (u mnie sojowe z Biedronki - Golden Soya)
3 łyżki oleju
woda wg. uznania

1. Ciasto zagniatamy.
2. Rozwałkowujemy i dopasowujemy do formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki (ok. 10 minut).


 
Farsz:
3 banany
3 łyżeczki mąki

Banany rozgniatamy i mieszamy je z mąką. Połowę któregoś, oszczędzamy w celu pokrojenia go na talarki i przyozdobienia (chyba, że nie zależy Wam na efektach wizualnych).





3. Wykładamy farsz, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
  

Efekt:


P.S. Żadna biedronka nie ucierpiała podczas przygotowania przepisu.

Smacznego! 


Komentarze

Popularne posty