Wegańska tarta bananowa
Na dużą tartę potrzebne są nam:
Spód:
♥ 12 łyżek mąki
♥ szczypta soli, sody i cukru
♥ 6 łyżek mleka (u mnie sojowe z Biedronki - Golden Soya)
♥ 3 łyżki oleju
♥ woda wg. uznania
1. Ciasto zagniatamy.
2. Rozwałkowujemy i dopasowujemy do formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki (ok. 10 minut).
Farsz:
♥ 3 banany
♥ 3 łyżeczki mąki
Banany rozgniatamy i mieszamy je z mąką. Połowę któregoś, oszczędzamy w celu pokrojenia go na talarki i przyozdobienia (chyba, że nie zależy Wam na efektach wizualnych).
3. Wykładamy farsz, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
Efekt:
P.S. Żadna biedronka nie ucierpiała podczas przygotowania przepisu.
Smacznego!
Spód:
♥ 12 łyżek mąki
♥ szczypta soli, sody i cukru
♥ 6 łyżek mleka (u mnie sojowe z Biedronki - Golden Soya)
♥ 3 łyżki oleju
♥ woda wg. uznania
1. Ciasto zagniatamy.
2. Rozwałkowujemy i dopasowujemy do formy. Ciasto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki (ok. 10 minut).
Farsz:
♥ 3 banany
♥ 3 łyżeczki mąki
Banany rozgniatamy i mieszamy je z mąką. Połowę któregoś, oszczędzamy w celu pokrojenia go na talarki i przyozdobienia (chyba, że nie zależy Wam na efektach wizualnych).
3. Wykładamy farsz, pieczemy w 180 stopniach przez ok. 15 minut.
Efekt:
P.S. Żadna biedronka nie ucierpiała podczas przygotowania przepisu.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz