Pasta z fasoli
Składniki:
♥ 1 szklanka fasoli białej „jaś”, (u mnie niezdrowa puszka...)
♥ 2 duże cebule
♥ jabłko
♥ oliwa z oliwek
♥ 2 łyżeczki płatków drożdżowych
♥ zioła i przyprawy: majeranek, tymianek (najlepiej świeży), sól morska lub himalajska, pieprz.
Przygotowanie:
Fasolę należy uprzednio namoczyć (przez całą noc) i ugotować, a następnie pozostawić do wystygnięcia. Albo otworzyć puszkę i wypłukać na sitku....
Cebulę obieramy, kroimy i szklimy w wodzie wymieszanej z oliwą z oliwek.
Dodajemy obrane i pokrojone jabłko, dolewamy oliwy i jeszcze chwilę podduszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Wszystko (fasolę, cebulę z jabłkiem i oliwą, płatki, przyprawy i zioła) blendujemy razem.
Smacznego!
#fasola #pasta #nakanapkę
♥ 1 szklanka fasoli białej „jaś”, (u mnie niezdrowa puszka...)
♥ 2 duże cebule
♥ jabłko
♥ oliwa z oliwek
♥ 2 łyżeczki płatków drożdżowych
♥ zioła i przyprawy: majeranek, tymianek (najlepiej świeży), sól morska lub himalajska, pieprz.
Przygotowanie:
Fasolę należy uprzednio namoczyć (przez całą noc) i ugotować, a następnie pozostawić do wystygnięcia. Albo otworzyć puszkę i wypłukać na sitku....
Cebulę obieramy, kroimy i szklimy w wodzie wymieszanej z oliwą z oliwek.
Dodajemy obrane i pokrojone jabłko, dolewamy oliwy i jeszcze chwilę podduszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Wszystko (fasolę, cebulę z jabłkiem i oliwą, płatki, przyprawy i zioła) blendujemy razem.
Smacznego!
#fasola #pasta #nakanapkę
Komentarze
Prześlij komentarz