Pasta z fasoli

Składniki:

1 szklanka fasoli białej „jaś”, (u mnie niezdrowa puszka...)
2 duże cebule
jabłko
oliwa z oliwek
2 łyżeczki płatków drożdżowych
zioła i przyprawy: majeranek, tymianek (najlepiej świeży), sól morska lub himalajska, pieprz.

Przygotowanie:
Fasolę należy uprzednio namoczyć (przez całą noc) i ugotować, a następnie pozostawić do wystygnięcia. Albo otworzyć puszkę i wypłukać na sitku....
Cebulę obieramy, kroimy i szklimy w wodzie wymieszanej z oliwą z oliwek.
Dodajemy obrane i pokrojone jabłko, dolewamy oliwy i jeszcze chwilę podduszamy. Pozostawiamy do ostygnięcia.
Wszystko (fasolę, cebulę z jabłkiem i oliwą, płatki, przyprawy i zioła) blendujemy razem.



Smacznego!



#fasola #pasta #nakanapkę

Komentarze

Popularne posty