Zielone muffinki
♥ szklanka mąki
♥ szklanka wiórków kokosowych
♥ pół szklanki cukru
♥ łyżeczka proszku do pieczenia
oraz
♥ ok. 10 dkg szpinaku ŚWIEŻEGO
♥ pół szklanki mleka roślinnego
♥ 1/3 szklanki oleju
♥ łyżeczka octu (obojętnie jakiego i tak odparuje)
Mieszamy składniki suche.
Miksujemy składniki mokre.
Mieszamy jedne z drugimi i nakładamy do foremek na babeczki.
Możemy posypać jeszcze kokosem i polać roztopioną czekoladą.
Pieczemy 20-30 minut, do suchego patyczka – żeby nie zbrązowiały za bardzo.Polecam wersję polaną gorzką czekoladą.
Rozpuszczam pół tabliczki gorzkiej czekolady z dodatkiem chlusta wody i łyżeczki oleju, na najmniejszym ogniu. Czekolada jest wtedy ładna płynna a po zastygnięciu fajnie się błyszczy i nie łamie. Posypujemy wiórkami.
Trzeba tylko pamiętać, żeby wodę dodać OD RAZU, razem z czekoladą.
Smacznego!
Przepis ze strony: http://www.wszystkojestwglowie.pl/zielone-babeczki/
#bounty#szpinak#wegan#babeczki
#bounty#szpinak#wegan#babeczki
Komentarze
Prześlij komentarz