Zielone muffinki

szklanka mąki
szklanka wiórków kokosowych

pół szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
oraz

ok. 10 dkg szpinaku ŚWIEŻEGO

pół szklanki mleka roślinnego

1/3 szklanki oleju

łyżeczka octu (obojętnie jakiego i tak odparuje)


Mieszamy składniki suche.
Miksujemy składniki mokre.
Mieszamy jedne z drugimi i nakładamy do foremek na babeczki.
Możemy posypać jeszcze kokosem i polać roztopioną czekoladą.
Pieczemy 20-30 minut, do suchego patyczka – żeby nie zbrązowiały za bardzo.

Polecam wersję polaną gorzką czekoladą.
Rozpuszczam pół tabliczki gorzkiej czekolady z dodatkiem chlusta wody i łyżeczki oleju, na najmniejszym ogniu. Czekolada jest wtedy ładna płynna a po zastygnięciu fajnie się błyszczy i nie łamie. Posypujemy wiórkami.
Trzeba tylko pamiętać, żeby wodę dodać OD RAZU, razem z czekoladą.


Smacznego!

Przepis ze strony: http://www.wszystkojestwglowie.pl/zielone-babeczki/ 

#bounty#szpinak#wegan#babeczki

Komentarze

Popularne posty