Komosa ryżowa z marchewką
♥ 500 ml wody
♥ 175 g (1 szklanka) komosy ryżowej
♥ szczypta soli
♥ 4 łyżki oliwy z oliwek
♥ 1/2 łyżeczki soli morskiej
♥ 4 łyżki soku z cytryny
♥ 3 drobno pokrojone pomidory
♥ 1 drobno pokrojony ogórek
♥ 2 starte marchewki
♥ 1 szklanka posiekanej natki pietruszki- opcjonalnie
Smacznego!
#komosa#ryzowa#wegan
♥ 175 g (1 szklanka) komosy ryżowej
♥ szczypta soli
♥ 4 łyżki oliwy z oliwek
♥ 1/2 łyżeczki soli morskiej
♥ 4 łyżki soku z cytryny
♥ 3 drobno pokrojone pomidory
♥ 1 drobno pokrojony ogórek
♥ 2 starte marchewki
♥ 1 szklanka posiekanej natki pietruszki- opcjonalnie
- Zagotować wodę w garnku. Wsypać komosę i szczyptę soli. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Ostudzić do temperatury pokojowej, rozpulchnić widelcem.
- W międzyczasie w dużej misce wymieszać oliwę, sól morską, sok z cytryny, pomidory, ogórka, marchewkę i pietruszkę. Dodać ostudzoną komosę i wymieszać.
Smacznego!
#komosa#ryzowa#wegan
Komentarze
Prześlij komentarz