Komosa ryżowa z marchewką

500 ml wody
175 g (1 szklanka) komosy ryżowej
szczypta soli
4 łyżki oliwy z oliwek
1/2 łyżeczki soli morskiej
4 łyżki soku z cytryny

3 drobno pokrojone pomidory
1 drobno pokrojony ogórek
2 starte marchewki
♥  1 szklanka posiekanej natki pietruszki- opcjonalnie




  1. Zagotować wodę w garnku. Wsypać komosę i szczyptę soli. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Ostudzić do temperatury pokojowej, rozpulchnić widelcem.
  2. W międzyczasie w dużej misce wymieszać oliwę, sól morską, sok z cytryny, pomidory, ogórka, marchewkę i pietruszkę. Dodać ostudzoną komosę i wymieszać.
Przepis z: http://allrecipes.pl/przepis/424/tabula-z-komos--ry-ow---quinoa-.aspx



Smacznego!




#komosa#ryzowa#wegan

Komentarze

Popularne posty