Zupa krem z kabaczka
Składniki
1 kabaczek2 marchewki
1 cebula
1 łyżka oleju
szczypiorek
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Zupa krem z kabaczka
- 1. Marchew kroimy w kostkę.
Cebulę siekamy.
Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.
Warzywa dusimy pod przykryciem.
Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy.
Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Przepis pochodzi ze strony: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-krem-z-kabaczka-3
Komentarze
Prześlij komentarz