Zupa krem z kabaczka

Składniki

1 kabaczek
2 marchewki
1 cebula
1 łyżka oleju
szczypiorek
gałka muszkatołowa
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Zupa krem z kabaczka

  • 1. Marchew kroimy w kostkę.

    Cebulę siekamy.

    Kabaczka obieramy, usuwamy nasiona i kroimy w kostkę.

    Warzywa dusimy pod przykryciem.

    Po 15 min zalewamy wrzątkiem (1,2 l) i gotujemy pod przykryciem kolejne 15 min. Następnie studzimy i blendujemy.

    Ponownie wstawiamy na palnik, podgrzewamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

    Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
 

 

Przepis pochodzi ze strony: https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/zupa-krem-z-kabaczka-3

Komentarze

Popularne posty