Ser feta bez sera. Tofu w roli głównej.
Składniki na słoik:
♥ 300 g tofu♥ 6 łyżek soku z cytryny
♥ 3 łyżki wody z ogórków kiszonych
♥ 1 płaska łyżka soli
♥ 2 łyżki płatków drożdżowych
♥ 2 ząbki czosnku
♥ 200 ml oliwy
Przygotowanie:
Do dużego słoja wlać wszystkie składniki, zakręcić i mocno potrząsnąć aż do wymieszania.
Tofu pokroić w kostkę i włożyć do słoja. Kostki tofu ułożyć jak najbardziej ciasno, aby wszystkie były zanurzone w oliwie.
Słoik wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia można już jeść. Najlepiej smakuje z pomidorami i oliwkami lub jako farsz do pierogów.
Smacznego!:)
by Jadłonomia: http://www.jadlonomia.com/przepisy/tofu-feta/
tofu#feta#wegan
Komentarze
Prześlij komentarz