Ser feta bez sera. Tofu w roli głównej.


Składniki na słoik:
 
300 g tofu
6 łyżek soku z cytryny
3 łyżki wody z ogórków kiszonych
1 płaska łyżka soli
2 łyżki płatków drożdżowych
2 ząbki czosnku
200 ml oliwy



Przygotowanie:

Do dużego słoja wlać wszystkie składniki, zakręcić i mocno potrząsnąć aż do wymieszania.
Tofu pokroić w kostkę i włożyć do słoja. Kostki tofu ułożyć jak najbardziej ciasno, aby wszystkie były zanurzone w oliwie.
Słoik wstawić do lodówki na noc. Następnego dnia można już jeść. Najlepiej smakuje z pomidorami i oliwkami lub jako farsz do pierogów.
 Smacznego!:)





by Jadłonomia: http://www.jadlonomia.com/przepisy/tofu-feta/

tofu#feta#wegan

Komentarze

Popularne posty