Kotlety ziemniaczane
♥ 6 średniej wielkości ziemniaków
♥ 15 sztuk suszonych pomidorów
♥ 15 sztuk czarnych oliwek
♥ 2 łyżki prażonych pestek dyni
♥ 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii (lub 1-1,5 łyżki suszonej)
♥ pół łyżeczki czosnku
♥ 1 łyżka oliwy z oliwek
♥ 1 łyżka maki z ciecierzycy (lub innej)
♥ sól, pieprz
Przygotowanie:
- Ugotowane ziemniaki ostudzamy i ugniatamy.
- Pomidory suszone i oliwki kroimy w kosteczkę. Dodajemy do ziemniaków.
- Dodajemy oliwę, mąkę oraz przyprawy i wszystko dokładnie mieszamy.
- Formujemy kotlety, układamy na blasze i pieczemy w 180*C ok. 40 minut (w międzyczasie obracając je)
Smacznego!
Przepis z: http://www.bananowepole.pl/2016/06/srodziemnomorskie-kotlety-ziemniaczane.html
#kotlety#ziemniaki#wegan#ziemniaki
Komentarze
Prześlij komentarz