Pasta z czerwonej soczewicy na kanapki / do naleśników

Przepis na jeden słoiczek


 
Potrzebujemy:

  pół szklanki czerwonej soczewicy
  4 spore suszone pomidory w oleju 

♥  2 ząbki czosnku
  2 łyżki koncentratu pomidorowego

♥  sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej i łyżeczka bazylii suszonej 




 Przygotowanie:
1. Soczewicę wrzucamy do garnka i zalewamy 1 szklaną wody (proporcje soczewica:woda 1:2). Solimy i czekamy aż się ugotuje (10-15 minut). 

Odstawiamy do ostygnięcia.
2.Dorzucamy suszone, pokrojone wcześniej pomidory (dolewamy odrobinę oleju ze słoiczka), przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy + przyprawy.

Całość blendujemy.





Smacznego:)



#pasta#soczewica#czerwona#wegan

Komentarze

Popularne posty