Pasta z czerwonej soczewicy na kanapki / do naleśników
Przepis na jeden słoiczek
Potrzebujemy:
♥ pół szklanki czerwonej soczewicy
♥ 4 spore suszone pomidory w oleju
♥ 2 ząbki czosnku
♥ 2 łyżki koncentratu pomidorowego
♥ sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej i łyżeczka bazylii suszonej
Przygotowanie:
1. Soczewicę wrzucamy do garnka i zalewamy 1 szklaną wody (proporcje soczewica:woda 1:2). Solimy i czekamy aż się ugotuje (10-15 minut).
Odstawiamy do ostygnięcia.
2.Dorzucamy suszone, pokrojone wcześniej pomidory (dolewamy odrobinę oleju ze słoiczka), przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy + przyprawy.
Całość blendujemy.
Smacznego:)
#pasta#soczewica#czerwona#wegan
Potrzebujemy:
♥ pół szklanki czerwonej soczewicy
♥ 4 spore suszone pomidory w oleju
♥ 2 ząbki czosnku
♥ 2 łyżki koncentratu pomidorowego
♥ sól, pieprz, łyżeczka papryki słodkiej i łyżeczka bazylii suszonej
Przygotowanie:
1. Soczewicę wrzucamy do garnka i zalewamy 1 szklaną wody (proporcje soczewica:woda 1:2). Solimy i czekamy aż się ugotuje (10-15 minut).
Odstawiamy do ostygnięcia.
2.Dorzucamy suszone, pokrojone wcześniej pomidory (dolewamy odrobinę oleju ze słoiczka), przeciśnięty przez praskę czosnek, koncentrat pomidorowy + przyprawy.
Całość blendujemy.
Smacznego:)
#pasta#soczewica#czerwona#wegan
Komentarze
Prześlij komentarz