Wegańskie Rafaello
Składniki na ok. 20 sztuk:
♥ 100 g kaszy jaglanej
♥ 250 ml mleka kokosowego/ ryżowego lub innego
♥ 1 łyżka cukru
♥ 20 całych migdałów
♥ wiórki kokosowe ok 300 g
Przygotowanie:
1.Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut, a następnie obrać ze skórki.
2.Kaszę płuczemy pod zimną i wrzącą wodą, a następnie przesypujemy do garnka. Zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu, dodajemy łyżkę cukru.
3.W międzyczasie podprażamy na patelni wiórki kokosowe ok (150 g), do momentu zmienienia koloru na jasno pomarańczowy.
4.Zdejmujemy kaszę z ognia, dodajemy wcześniej przygotowane wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
5.Z kaszy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka wkładamy po jednym migdale i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
6.Kulki schładzamy w lodówce 2-3 godziny.
Smacznego!:)
#rafaello#wegan#kasza#jaglana#kokos
♥ 100 g kaszy jaglanej
♥ 250 ml mleka kokosowego/ ryżowego lub innego
♥ 1 łyżka cukru
♥ 20 całych migdałów
♥ wiórki kokosowe ok 300 g
Przygotowanie:
1.Migdały zalać wrzątkiem, odstawić na 20 minut, a następnie obrać ze skórki.
2.Kaszę płuczemy pod zimną i wrzącą wodą, a następnie przesypujemy do garnka. Zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu, dodajemy łyżkę cukru.
3.W międzyczasie podprażamy na patelni wiórki kokosowe ok (150 g), do momentu zmienienia koloru na jasno pomarańczowy.
4.Zdejmujemy kaszę z ognia, dodajemy wcześniej przygotowane wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.
5.Z kaszy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do środka wkładamy po jednym migdale i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
6.Kulki schładzamy w lodówce 2-3 godziny.
Smacznego!:)
#rafaello#wegan#kasza#jaglana#kokos
Komentarze
Prześlij komentarz