Zupa krem z pieczonych papryk.

Składniki: 
6  papryk
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 pomidory
sos pomidorowy
sól, pieprz, papryka chilli







1. Papryki kroimy na pół i usuwamy nasiona. Układamy je na blaszce wyłożonej folią aluminiową spodami do góry.
2.Wkładamy do nagrzanego piekarnika i nastawiamy na temperaturę 250 st.C. Gdy skórka papryki będzie ładnie przypalona, wyciągamy paprykę do ochłodzenia.Po ok 15 minutach obieramy paprykę ze skórki. Ta przypalona na czarno bardzo ładnie odchodzi. Jeśli trochę skórki zostanie, nie trzeba się martwić, potem wszystko i tak zmiksujemy. 
3. W garnku na oleju podsmażamy cebulkę i czosnek, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i naszą obraną paprykę. Dolewamy też sos, który powstał przy grilowaniu papryki.

4.Zalewamy wszystko sosem pomidorowym i podgrzewamy. Gdy zupa będzie ciepła doprawiamy ją solą, pieprzem i papryką chili. Następnie miksujemy.
  Smacznego:)





#zupa#krem#pieczone#papryki#wegan

Komentarze

Popularne posty