Ciasto z kaszy kukurydzianej.




szklanka kaszy kukurydzianej
100g szpinaku
100g kukurydzy
papryka czerwona  
cebula
3 ząbki czosnku
bazylia, pieprz, papryka, sól (lub inne przyprawy wg upodobań)
olej do smażenia

 
1. Na oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Po chwili dodajemy posiekane liście szpinaku oraz ząbki czosnku. Smażymy przez parę minut.
2. Szklankę kaszy gotujemy w 1,5szkl. wody cały czas mieszając.W trakcie dodajemy przyprawy.
3. Łączymy kaszę z warzywami z patelni oraz paprykami i kukurydzą. 
4. Wszystko dokładnie mieszamy i przelewamy do formy. Studzimy aby masa nabrała zwartej konsystencji.



 Smacznego! :) 


#kasza#kukurydziana#wegan#szpinak

Komentarze

Popularne posty