Zupa krem z pieczarek
Składniki:
♥ 800 g pieczarek
♥ 3 cebule
♥ 4 ziemniaki
♥ 2 marchewki
♥ 2 pietruszki
♥ 200 ml śmietany sojowej, owsianej lub migdałowej
♥ sól
♥ czarny pieprz
♥ olej do smażenia
♥ grzanki
Przygotowanie:
1. Cebule obieramy, kroimy w talarki i smażymy na złoty kolor.
2. Ziemniaki, marchew oraz pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
3. Do garnka z 2 litrami wody wkładamy rozdrobnione pieczarki, ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz podsmażoną cebulę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy 30 minut.
4. Zupę przelewamy do blendera i miksujemy. Dodajemy śmietanę.
5. Dodaję grzanki.
2. Ziemniaki, marchew oraz pietruszkę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
3. Do garnka z 2 litrami wody wkładamy rozdrobnione pieczarki, ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz podsmażoną cebulę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotujemy 30 minut.
4. Zupę przelewamy do blendera i miksujemy. Dodajemy śmietanę.
5. Dodaję grzanki.
Smacznego!:)
przepis ze strony: https://www.olgasmile.com/zupa-pieczarkowa-krem.html
Komentarze
Prześlij komentarz