Pasztet z soczewicy
przepis z Jadłonomii
Składniki:
♥2 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy (200g suchej)
♥1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (100g suchej)
♥4 łyżki suszonej żurawiny
♥2 cebule
♥100ml oleju + kilka łyżek
♥3 łyżki sosu sojowego
przyprwy:
-2 ziarna ziela angielskiego
-2 liście laurowe
-2 goździki
-3/4 łyżki majeranku
-1/2 łyżeczki cząbru
-1/4 łyżeczki lubczyku
-szczypta gałki muszkatałowej
-sól
-pieprz
Cebulkę pokrojoną w kostkę, smażymy na patelni z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i gożdzikami (po tym usuwamy przyprawy). Piekarnik rozgrzewamy do 180st.
Mieszamy soczewicę, kaszę, sos, olej i pozostałe przyprawy. Miksujemy blenderem i dorzucamy żurawinę.
Masę przekładamy do foremki i pieczemy około 45minut.
Smacznego:)
#pasztet#soczewica#kasza#jaglana#wegan
Składniki:
♥2 szklanki ugotowanej zielonej soczewicy (200g suchej)
♥1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej (100g suchej)
♥4 łyżki suszonej żurawiny
♥2 cebule
♥100ml oleju + kilka łyżek
♥3 łyżki sosu sojowego
przyprwy:
-2 ziarna ziela angielskiego
-2 liście laurowe
-2 goździki
-3/4 łyżki majeranku
-1/2 łyżeczki cząbru
-1/4 łyżeczki lubczyku
-szczypta gałki muszkatałowej
-sól
-pieprz
Cebulkę pokrojoną w kostkę, smażymy na patelni z zielem angielskim, liśćmi laurowymi i gożdzikami (po tym usuwamy przyprawy). Piekarnik rozgrzewamy do 180st.
Mieszamy soczewicę, kaszę, sos, olej i pozostałe przyprawy. Miksujemy blenderem i dorzucamy żurawinę.
Masę przekładamy do foremki i pieczemy około 45minut.
#pasztet#soczewica#kasza#jaglana#wegan
Komentarze
Prześlij komentarz