Ciasto kokosowo-daktylowe
Składniki na ciasto :
♥ 2 szklanki kaszy manny
♥ 1/2 szklanki wiórków kokosowych
♥ 1/2 szklanki daktyli
♥ 1 szklanka mleka kokosowego
♥ 3/4 szklanki oleju kokosowego
♥ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki na syrop :
♥ 1/2 szklanki daktyli
♥ 1/3 szklanki ciepłej wody
Mieszamy składniki suche (wiórki, kasze manną, proszek do pieczenia). W drugiej misce -mleko kokosowe, roztopiony olej kokosowy oraz wcześniej namoczone i zblendowane daktyle (moczymy w 1/3 szklanki ciepłej wody przez 15 minut). Łączymy wszystkie składniki i mieszamy do utworzenia jednolitej masy. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia
Pieczmy 35 minut w 180 stopniach. Wystudzone ciasto polewamy syropem daktylowym (namoczone w ciepłej wodzie daktyle, które następnie blendujemy na gęsty syrop)
Smacznego:)
Przepis znaleziony na stronie: http://szalonamarchewka.pl/2017/04/11/ciasto-z-kaszy-manny-z-syropem-z-daktyli-bez-jajek-i-nabialu/
#ciasto#kokos#daktyle#kasza#manna#mleko#kokosowe
Komentarze
Prześlij komentarz