Brownie z płatków orkiszowych
♥ 2 szklanki płatków orkiszowych MELVIT,
♥ 1 szklanka daktyli,
♥ 1,5 szklanki gorącej wody,
♥ 2 łyżki maki ziemniaczanej,
♥ 2 łyżki siemienia lnianego,
♥ 1 gorzka czekolada,
♥ 2 kopiaste łyżki kakao,
♥ 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
♥ 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
♥ 1 łyżka soku z cytryny,
♥ kilka kropel ekstraktu waniliowego,
♥ szczypta soli.
Daktyle zalewamy wodą i po około 30 minutach wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki płyn.
Siemię lniane mielimy w młynku do kawy.
Czekoladę kruszymy na drobne kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy, po czym przekładamy je do keksówki (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.*
*przepis z Veganerata;)
Smacznego!
#wegan#brownie#slodycze#piekarnik#platki#daktyle
♥ 1 szklanka daktyli,
♥ 1,5 szklanki gorącej wody,
♥ 2 łyżki maki ziemniaczanej,
♥ 2 łyżki siemienia lnianego,
♥ 1 gorzka czekolada,
♥ 2 kopiaste łyżki kakao,
♥ 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
♥ 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
♥ 1 łyżka soku z cytryny,
♥ kilka kropel ekstraktu waniliowego,
♥ szczypta soli.
Daktyle zalewamy wodą i po około 30 minutach wrzucamy do blendera i miksujemy na gładki płyn.
Siemię lniane mielimy w młynku do kawy.
Czekoladę kruszymy na drobne kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy, po czym przekładamy je do keksówki (20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni.*
*przepis z Veganerata;)
Smacznego!
#wegan#brownie#slodycze#piekarnik#platki#daktyle
Komentarze
Prześlij komentarz