Zupa z czerwonej soczewicy z curry
Składniki na zupę z soczewicy:
♥ 1,5 kostki bulionu warzywnego,
♥ 2 szklanki czerwonej soczewicy,
♥ 1 cebula,
♥ 2 ząbki czosnku,
♥ 2 łyżki curry,
♥ papryka słodka,
♥ sól, pieprz.
Do 1,5 litra gotującej się wody wrzucamy 1,5 kostki warzywnej. Wrzucamy 2 szklanki czerwonej soczewicy i przyprawiamy: curry, słodką papryką, solą i pieprzem. W międzyczasie kroimy cebulę i czosnek, po czym smażymy na je patelni. Po zeszkleniu, dodajemy do gotującej się zupy curry z soczewicą. Gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem jeszcze ok. 20-25 minut.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz